Wat was het inspirerend en wat heb ik mooie inzichten opgedaan tijdens WOHASU. Maar ook confronterend, want volgens DeAnne Aussem voelt 77% van de medewerkers zich niet betrokken en wordt 67% van de medewerkers geraakt door verschijnselen van burn-out. Daarbij voorspelt de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) een burn-out pandemie binnen 10 jaar. Meer motivatie om bezig te zijn met werkgeluk is volgens mij niet nodig.
Voor mij is verbinding (sociale connectie) de belangrijkste pijler onder (werk)geluk. Maar er zijn nog veel meer aspecten die bijdragen aan werkgeluk. Alle tijdens WOHASU opgedane inzichten wil ik omzetten naar take-aways. En natuurlijk klinkt het allemaal veel eenvoudiger dan het soms is. Hier volgen een aantal take-aways voor mij én iedereen die op zoek is naar meer (werk)geluk:
Volgens Nataly Kogan is het mogelijk je mindset opnieuw uit te vinden:
Mindset is everything. Je kunt iedere dag, ieder moment een keuze maken om positief in het leven te staan.
Dit alles maakt dat ik blijvend wil investeren in Werkgelukstrijder en zoveel als mogelijk andere mensen, organisaties of bedrijven ga infecteren met het werkgelukvirus!
Leestip:
Jan-Emmanuel de Neve heeft een nieuw boek geschreven: Why Workplace Wellbeing Matters, gebaseerd op het onderzoek naar werkgeluk van Indeed onder 20 miljoen respondenten. Hieruit blijkt dat (slechts) 22% hoog scoort op werkgeluk. Uit dit onderzoek blijkt dat de basis onder alle behoeftes (groei- en sociale behoefte) wordt gevormd door 3 elementen:
Daarnaast blijkt uit dit onderzoek dat de grootste drijvers achter werkgeluk zijn:
De minst belangrijke drijvers zijn:
© 2024 Werkgelukstrijder - Website door: One4Design.nl